Minderbroedersstraat 32
4 mei 2016

Minderbroedersstraat 32
4 mei 2016

Posted by Redactie | 30 september 2016 | Struikelstenen

In deze woning, die destijds om het hoekpand heen verbonden was met Snellestraat 35, woonden tijdens de Duitse bezetting twee Joodse gezinnen. Eerst de familie Van der Sluis, later de familie Kalf. Christ van der Ven (1932) heeft de tweeling Emile en Eddy van der Sluis gekend. Hun ouders waren bevriend. Hij nam het initiatief om beide gezinnen te herdenken. Het project is gedocumenteerd in een publicatie. Er is ook een film van gemaakt onder de titel ‘Steentjes voor de weg terug’. Kijk hier.

minderbroedersstraat-02

minderbroedersstraat-03

minderbroedersstraat-04

minderbroedersstraat-05

minderbroedersstraat-06

minderbroedersstraat-07

minderbroedersstraat-08

minderbroedersstraat-09

minderbroedersstraat-10

Contact Ton de Klein
Afbeeldingen Donna van Rosmalen